Mat & Dryck

I entrébyggnaden på själva borgen kan du köpa enklare fika, eller en smörgås och svalka dig med en glass under en varmare dag. För den lite mer hungrige hänvisar vi till närliggande restauranger.

Kvarnen i Grönhögen

I den holländska kvarnen på den östra sidan om väg 136 i Grönhögen, precis vid infarten till Eketorpsvägen serveras pizza och hamburgare under sommartid. Under vår och höst har kvarnen öppet under helger.

Drottning Öda

I Össby, på Ölands östra sida, ligger Drottning Öda, en charmigt ombyggd ölandsgård, som erbjuder ställplatser, rumsuthyrning och åretruntöppen restaurang.

Restaurang Fågel Blå

Vid foten av Långe Jan i samma hus som Naturum Ottenby, ligger Restaurang Fågel Blå. De har öppet mellan april och oktober, och större delen av tiden dagligen.

Carlas Café i Näsby

Restaurang & café i gammal lada med stor trädgård. Serverar mat med en meny som varieras dagligen och erbjuder livemusik vissa kvällar. Öppet april-okt, dagligen under sommaren, och under vår och höst varierar öppettiderna.

Carlas Hamnen i Grönhögen

I det gamla båthuset i hamnen i Grönhögen serveras smörgåsar, mellanrätter och kvällens varmrätt, förutom kaffe och kakor. Öppet april – oktober, dagligen under sommaren, och varierande under vår och höst.